Logo http://www.monasystem.hu

Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése  


Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése


Online
Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 7, legújabb: oroszne


Egymást tanítják a szurikáták a biztonságos vadászatra
Mivel az afrikai rókamanguszták - szurikáták - egyik legfőbb tápláléka a halálos mérgű skorpió, az idősebb állatok megtanítják a fiatalokat, hogyan tehetik ártalmatlanná prédájukat. A rókamanguszták - Suricata suricatta - Dél-Afrika meglehetősen kopár vidékén élnek, ahol a táplálékkeresés nem olyan egyszerű művelet. Az állatok kedvenc ételei közé tartoznak a skorpiók, melyek azonban egy felnőtt ember megölésére is képesek. Míg a felnőtt szurikáták immunisak a skorpióméregre, a pókszerű állat ollói rengeteg kárt okozhatnak bennük is. A szurikáta-vadászok általában leharapják áldozatuk fejét vagy farkát, hogy megakadályozzák a támadást, ám a fiatal állatok még nem rendelkeznek ezen tapasztalatokkal.

A felnőtt egyedek, így nem hagyják, hogy utódaik saját hibáikból tanuljanak és veszélyeztessék önmagukat, hanem a három évnél idősebb rókamanguszták szárnyaik alá veszik a fiatalokat és megtanítják nekik a megfelelő módszert a skorpiók hatástalanítására.
Forrás:origo

eva on 2006 July 14 Friday - 11:42:52
Read/Post Comment: 0


 

Ingatlanok, Álláskereső, Autók...Érdeklődni a 00/36/20-211-23-16 telefonszámon, vagy a következő e-mail címen:
ingatlan@vilagszinvonal.hu

Mona-System Szakrendelő
Kivizsgálás a MONA-System szakrendelésen Nyíregyházán és gyógykezelés a magyarországi fekvőbeteg intézményekben, külföldi betegek részére térítés ellenében.

Belgyógyászati, kardiológiai, angiológiai, diabetológiai, endokrinológiai, gasztroenterológiai, ideggyógyászati, pszichiátriai, sebészeti, érsebészeti, plasztikai sebészeti, urulógiai, orthopédiai, traumatológiai, kézsebészeti, sportorvosi szakrendelések, valamint ultrahang diagnosztikai szakvizsgálatok, kardiológiai és hipertónia holter, EEG, laboratóriumi vizsgálatok előjegyzés alapján a MONA-System Szakrendelőben.

Nyíregyháza, Szent István u 57. Fsz./1
Egészségügyi probléma esetén hívja munkatársunkat az alábbi telefonszámon vagy írjon az e-mail címünkre.Előjegyzés: 06-20/824-3238rendelo@monasystem.huSkype: monairoda.nyiregyhaza

Számláló
Ma: 0 (egyedi:0)
Összesen: 6274864 (egyedi:6265490)
Legtöbb: 5770 (egyedi:5763)

Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © e107 powered website.
e107 © e107.org 2002/2003, terjesztve a GNU GPL licensz alapján.
Enveco Free Stat
Oldal létrehozási idő: 0.0461 másodperc. Adatbázis lekérdezés: 41.