Skip to content
Világszínvonal hírek:
Cikkek arrow Cikkek arrow Kalkulátorok

Pulzus célérték kalkulátor PDF Nyomtatás E-mail
2010. June 08.
Pulzus célérték kalkulátor

Az Egészségkalauz Pulzustartomány számítója az életkor alapján megállapítja a maximális pulzusszámot (a percenkénti szívverések számát). Ez alapján a kalkulátor kiszámolja azt a pulzus céltartományt (azt a minimum és maximum pulzusértéket), melynek elérése javasolt a testedzés során. A kutatások azt mutatják, hogy ha edzés alatt pulzusunk ebben a céltartmányban van, az edzés sokkal hatékonyabb és az aerob teljesítőképesség sokkal jobban fejlődik. Kezdők, vagy csak kevéssé edzett személyek kezdetben a maximális pulzus 60%-át célozzák be. Az egészséges felnőtt nyugalmi pulzusa 72 percenként. A gyerekek pulzusa ennél magasabb lehet.


Megjegyzés: az Egészségkalauz Pulzustartomány számítója nemzetközi populáció átlaga alapján állapítja meg maximum pulzusszámot. Ha Önnek szívbetegsége van, idős, súly-, vagy egészségügyi problémával küzd, a testedzésről és a pulzus céltartományról mindenképp kérdezze meg orvosát, vagy egy képzett edzőt.

Kérjük, írja be életkorát: évMaximum pulzusszáma: /perc
Edzés alatti minimum pulzusszáma: /perc
Edzés alatti maximum pulzusszáma: /perc
Edzés közben néha ellenőrizze pulzusát!

Mutatóujját tegye a csukló hüvelykujj felöli részén található csontos kiemelkedésre, majd a mutatujját húzza lassan a csukló közepe felé. 15 másodpercig számolja a pulzust, ezután a kapott értéket szorozza meg néggyel. Általános szabályként elmondható, hogy a jól végzett testedzés közben beszélni tudunk, de pl. az éneklés már nem lehetséges.

 
Advertisementkazmereshuba397.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés