Skip to content
Világszínvonal hírek:

Eredmények 1 - 10 / 112
#

Megszületett az ebola elleni oltás

 Az idén már az fenyegette a több szálon futó ebola-vakcina kutatásokat, hogy a csökkenő betegszám miatt nem lesz kin elvégezni a szükséges vizsgálatokat, azonban most a The Lancet tanulmánya sikerről számol be. Az eredményekről beszámoló kommentárok – pl. a New Scientist cikke – és a tanulmány szerint is 100 százalékos védelmet sikerült elérni az eredetileg a Kanadai Közegészségügyi Ügynökség által kifejlesztett oltóanyag révén, amit a szokásos évtizednyi munka helyett mindössze egy év alatt dolgoztak ki a kutatók.

(0 szavazat) | Tovább...

Hazaengedték az utolsó ebolás beteget

Két hete nem regisztráltak új megbetegedéseket a nyugat-afrikai országban, de ez még nem jelenti azt, hogy minden idők legsúlyosabb ebola-járványát sikerült felszámolni a koldusszegény országban. Az utolsó regisztrált ebola-beteg egy 35 éves férfi volt, akit az északi Bombali körzetben kezeltek. A férfit hétfőn bocsátották el az egészségügyi központból, miután az orvosok gyógyultnak minősítették – közölte a WHO.

(0 szavazat) | Tovább...

Ismét észlelték az ebolát Sierra Leonéban

Hónapok után újabb ebolás megbetegedést észleltek Sierra Leone keleti részén, Kailahun régióban. A körzet volt az egyik fészke az ebolajárványnak - tavaly nyáron hetente 80 megbetegedést észleltek a térségben -, az elmúlt négy hónapban azonban nem jeleztek ebolás esetet.

(0 szavazat) | Tovább...

Már tízezren haltak bele az ebolába

Átlépte a tízezret a Nyugat-Afrikában tomboló ebolajárvány halálos áldozatainak száma – közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO március 10-i adatai szerint a járvány kitörése, vagyis 2014 eleje óta a nyugat-afrikai Libériában 9343-an fertőződtek meg a halálos vírussal, és közülük rekordszámú, 4162 beteg vesztette életét a kór miatt – írj az MTI.

(0 szavazat) | Tovább...

Nagyon kevés a pénz az Ebola ellen

A második világháború utáni Európa újjáépítését segítő Marshall-tervhez mérhető segítségnyújtást szorgalmaztak kedden, az ebolajárvány megfékezése érdekében tartott magas szintű nemzetközi konferencián Brüsszelben afrikai vezetők.

(0 szavazat) | Tovább...

Halálos baktérium szabadult ki egy amerikai laborból

Veszélyes és gyakran halált okozó, bioterrorizmushoz is felhasználható baktérium szabadult ki tavaly egy Louisiana állambeli főemlőskutató-központ szuperbiztonságos laboratóriumából – jelentette helyi idő szerint vasárnap a USA Today című napilap. A hatóságok az újság szerint azt mondták, hogy az embereket semmilyen veszély nem fenyegeti, bár a szennyezés kiterjedését egyelőre nem ismerik.

(0 szavazat) | Tovább...

Karanténba vonul a sierra leone-i alelnök, miután ebolában meghalt egyik testőre

Az országban újra fertőz a betegség, ezért a hatóságok újra utazási korlátozásokat rendeltek el. Sam Sumana alelnök egyik testőre pénteken belehalt a betegségbe, így az alelnöki hivatal valamennyi munkatársát 21 napos otthoni karanténba helyezték. (Al Jazeera)

(0 szavazat)

Észak-Korea már nem tiltja a külföldi turisták beutazását

Észak-Korea megszüntette a négy hónapja bevezetett beutazási tilalmat, amelyet a külföldi turistákkal szemben az ebolajárvány megelőzése miatt rendelt el.

(0 szavazat) | Tovább...

Fülzúgás: hangok a fejben?

A statisztikák szerint a lakosság 2-5 százaléka küzd nap mint nap a fülzúgás valamely formájával, ami nem egyszer pszichés problémát okoz az érintetteknek. A hangokkal azonban nem kell együtt élni!

(0 szavazat) | Tovább...

Megnyitják a fő határátkelőket Libériában

Libéria elnöke az ebolajárvány mérséklődése miatt vasárnapi hatállyal feloldotta a hat hónapja kivetett éjszakai kijárási tilalmat és elrendelte az ország fő határátkelőinek újbóli megnyitását.

(0 szavazat) | Tovább...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
  
Advertisementkazmereshuba199.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés