Skip to content
Világszínvonal hírek:
Cikkek arrow Cikkek arrow Cikkek az eboláról

Már tízezren haltak bele az ebolába PDF Nyomtatás E-mail
2015. March 13.

Átlépte a tízezret a Nyugat-Afrikában tomboló ebolajárvány halálos áldozatainak száma – közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO március 10-i adatai szerint a járvány kitörése, vagyis 2014 eleje óta a nyugat-afrikai Libériában 9343-an fertőződtek meg a halálos vírussal, és közülük rekordszámú, 4162 beteg vesztette életét a kór miatt – írj az MTI.

Az ugyancsak nyugat-afrikai Sierra Leone területén 11677 ebolás esetet regisztráltak, közülük 3655-en haltak meg az ebolajárvány következtében. A szomszédos Guinea területén 3330-an fertőződtek meg a vírussal, és közülük 2187 ember veszett oda a betegségben.

A vérzéses láz elérte Szenegál, Nigéria és Mali területét is, ott azonban sikeresen megállították a járvány terjedését. Az Egészségügyi Világszervezet ugyanakkor jelentésében hozzátette, a riasztó adatok ellenére folytatódott a járvány visszaesése: a múlt héten 116 új ebolás esetet regisztráltak, azt megelőző héten az új fertőzések száma még 132 volt.

 

Sőt, előző héten Libériában egyáltalán nem jegyeztek fel új megbetegedést. Guineában és Sierra Leonéban az újonnan regisztrált ebolás eseteket a fővárosok, Conakry és Freetown környékéről jelentették.

Február közepén a három nyugat-afrikai ország vezetője közölte, megalapozottan remélik azt, hogy április közepéig legyőzhetik az egy évvel ezelőtt kitört járványt. A WHO adatai szerint jelenleg 24350 embert kezelnek ebolás megbetegedés miatt.

Csütörtökön ugyanakkor több szakértő is arra figyelmeztetett, hogy a három érintett államot a kanyaró miatt egy második egészségügyi katasztrófa fenyegeti. Úgy vélték emiatt az ebolajárvány halálos áldozatainál is több ember veszhet oda, ha hamarosan nem indítanak átfogó oltási programokat a nyugat-afrikai országokban, ahol az egészségügyi rendszerek túlterheltsége miatt leállt a kanyaró elleni vakcina beadása.

Forrás: index.hu

 
Advertisementkazmereshuba001.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés