Skip to content
Világszínvonal hírek:
Magyar hegymászók az Everesten PDF Nyomtatás E-mail
2008. April 30.

Image
A lángra várva
Már áll az Everest expedíció kettes tábora is 6400 méteren, de Várkonyi László és Klein Dávid most arra vár, hogy a kínaiak felvigyék a tibeti oldalról az olimpiai lángot. Amíg ez nem sikerül, addig a nepáli hadsereg elzárja az utat a Nepálból igyekvő mászók elől is. A két magyar hegymászó, akik arra készülnek, hogy első magyarként oxigénpalack nélkül másszák meg a világ legmagasabb hegyét, azt remélik, hogy május 5-én elindulhatnak 6400 méter fölé, és onnan pedig a csúcstámadásra. 

Az előretolt bázisnak is nevezett kettes tábor 6400 méteren áll - mondta az InfoRádiónak Várkonyi László, a magyar Mount Everest-expedíció tagja.

Kifejtette, hogy Klein Dáviddal három napja hagyták el ezt a tábort, miután kiderült, hogy ennél feljebb nem tudnak menni, mert a nepáliak nem engednek fel senkit Kína kérésére. Várkonyi László hozzátette: 25 fegyveres katona érkezett az alaptáborba, hogy elzárja az utat a mászók elől.

A magyar Mount Everest-expedíció tagja elmondta, hogy a kínaiak május elsején próbálják meg felvinni az olimpiai lángot a világ legmagasabb hegyére. Voltak olyan hírek, hogy április 28-án megpróbálják, de az erős szél ezt megakadályozta - tette hozzá.

Várkonyi László és Klein Dávid azt reméli, hogy május 5-én elindulhatnak 6400 méter fölé, és onnan pedig a csúcstámadásra.

inforadio.hu 

 
< Előző   Következő >
Advertisement



kazmereshuba403.jpg
Megnézem

Még több képregény!



Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés