Skip to content
Világszínvonal hírek:
Új magyar világszabadalom PDF Nyomtatás E-mail
2009. June 13.

Image
Sejtműködést regeneráló rendszer
Zárt ajtók mögött, a nyilvánosság teljes kizárásával folyt Magyarországon az elmúlt években egy olyan világraszóló kutatás, amely forradalmasíthatja az orvostudomány lehetőségeit számos területen. Fenyő Márta biofizikus, a Bioptron lámpa, és általában a polarizáltfény-terápia feltalálójának, Klein Péternek és egy magyar fejlesztő csapat munkájának eredményeként született meg a Sensolite sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer, orvostechnikai eszköz, melynek segítségével az emberi test teljes felületére kiterjeszthető a polarizált fény. A kezelési eljárás jelentősen serkenti az immunsejtek aktivitását, fokozva a vörösvérsejtek oxigén megkötő és oxigén megtartó képességét.

A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére. A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, akiknek a gyógyulása, vagy állapotának jelentős javulása igazolja az eljárásban rejlő rendkívüli lehetőségeket.

Magyar kutatók fedezték fel a világon elsőként, hogy a polarizált fény segítségével képesek az emberi sejtműködést regenerálni és bebizonyították, hogy számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni, vagy jelentősen felgyorsítani. Az eljárás képes az immunitásért felelős sejtek aktivitását oly mértékben a sokszorosára felerősíteni, hogy azok alkalmassá válnak az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására.
A kezelés korszakalkotó eredményeit megalapozó klinikai vizsgálatokban kiemelkedő szaktekintélyű magyar orvosok vettek és vesznek részt. Az eljárást lehetővé tevő berendezés, a Sensolite világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai eszköz, amelyben 1000 darab speciális fényforrás segítségével előállított polarizált fény gondoskodik a teljes test kezeléséről. Miután a polarizáltfény-kezelés serkenti a természetes védekező mechanizmusokat, ajánlható a rendszeres használat a betegséget megelőző, vagy a gyógyulást gyorsító céllal is. Alkalmazása mindazoknak különösen ajánlott, akik tenni szeretnének valamit egészségük megőrzése, szervezetük erősítése, sejtjeik fiatalon tartása vagy – betegség esetén – gyógyulásuk felgyorsítása érdekében. A kezelés nem kötött korhatárhoz – akár kisgyermek kortól is alkalmazható –, veszélytelen és mellékhatások nélküli.

A Sensolite sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer fejlesztése


Fenyő Márta biofizikus, az Evolite, a Bioptron lámpa és általában a polarizáltfény-terápia feltalálója. A fizikus 28 évi munkájának, és különböző kutatásainak eredményeként született meg a Sensolite. Márta – társaival együtt – 1981-ben ismerte fel, hogy a polarizált fénynek biológiai serkentő hatása van. Találmánya, az Evolite, majd később Bioptron néven elterjedt lámpa segítségével egy maximum 15 cm átmérőjű folt bevilágítására volt lehetőség, mellyel alapvetően lokális tüneteket, többek között sebeket, izom- és ízületi bántalmakat gyógyítottak. Fenyő Márta a 90-es évek elején egereken végzett kutatások során bebizonyította, hogy a teljes test kezelésével globális folyamatokat lehet beindítani, ugyanis az általa alkalmazott fény a bőrön áthaladva eléri a kapilláris erekben keringő vért, a vörösvérsejteket, növelve azok oxigénmegkötő képességét. Ezek a sejtek a véráram segítségével eljutnak olyan szervekbe és szervrendszerekbe is, ahová egyébként a fénnyel nem lehetne elérni, így ezek a szervek jelentősen több oxigénhez jutnak, tehát jobban működnek.

Ezek az egyedülálló eredmények ösztönözték Fenyő Mártát arra, hogy kifejlesszen egy olyan technológiát, mellyel tetszőleges méretben és formában lehetővé válik egy teljes emberi test kezelése polarizált fénnyel. A kutatás eredményeként a feltaláló 2004-ben dolgozta ki a korlátlan felületű, és akár íves formájú polrizáltfény forrás előállításának igényét és az új találmány alapjait.
A fizikus feltaláló 2007-ben találkozott Klein Péterrel, aki egy 15 éve sikeresen működő, nemzetközi elismertségnek örvendő, kozmetikai berendezéseket gyártó cég vezetője. Klein Péter vezetésével magyar fejlesztőmérnökök és konstruktőrök, valamint svéd orvostechnikai fejlesztőmérnökök közreműködésével találták meg a legkorszerűbb technológiai vívmányokat, tervezték meg és hozták létre azt a fényterápiás berendezést, amellyel a világon először lehet a teljes emberi testfelületet polarizált fénnyel kezelni. Ennek eredményeképpen 2009-ben született meg a Sensolite®, a teljes emberi testfelületet kezelő polarizáltfény-terápiás ágy.
A Sensolite különlegessége, hogy rövid idő alatt juttatja el a szervezet minden egyes sejtjéhez a polarizált fény létfontosságú gyógyító információit, miközben a hagyományos terápiák általában a beteg sejtekre, fertőzések esetében a baktériumok, vírusok elpusztítására koncentrálnak. Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény biológiai serkentő hatása – köszönhetően a körülbelül 1 cm-es behatolási mélységnek – a vérkeringés segítségével gyorsan eljut az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe és így fejti ki globális hatását annak teljes működésére. Az emberi szervezetben percről-percre keletkező több millió hibás * később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős * sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták a polarizáltfény-kezelés hatására jelentős mértékben aktivizálódnak, és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését teszik lehetővé, illetve elősegítik, gyorsítják a már kialakult betegségek leküzdését. A vörösvérsejtek megnövekedett oxigénfelvevő-, és megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést és működést tesz lehetővé.

Melyek a teljes testfelület polarizáltfény-kezelésének jótékony hatásai?

A polarizált fény jótékony hatással van az élő szervezetre, serkenti a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert. A kezelés után a szervezet felfrissülve, energiával feltöltődve, a stressztől megszabadulva sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint előtte. A Sensolite polarizáltfény-terápiás ágy kényelmes, megnyugtató környezetben biztosítja a kikapcsolódást, míg a polarizált fény gondoskodik a teljes test megfelelő megvilágításáról, kezeléséről, amely elindítja a biostimulációs, öngyógyító folyamatokat.
Összességében elmondható, hogy a teljes testfelület polarizáltfény-kezelésével az egész szervezetben jelentős immunerősítő hatást lehet elérni.

Milyen területeken alkalmazható a Sensolite?

A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére, káros mellékhatások nélkül.
Az elmúlt évek klinikai vizsgálatai során igazolást nyert, hogy a polarizáltfény-terápia kiválóan alkalmas sebek gyors begyógyítására, a teljes testre kiterjedő, vagy lokálisan jelentkező reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis, öregedési foltok és egyéb bőrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására. Az eddigi tapasztalatok szerint hatására több esetben felszívódtak a zsírdaganatok.
A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, gyógyulásuk, állapotjavulásuk igazolja az eljárásban rejlő rendkívüli lehetőségeket.

Használata segíthet az embereknek az influenza elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások megszüntetésében. A Sensolite javítja a koncentrálóképességet, ezért például vizsgák vagy tárgyalás előtt is ajánlható a használata, mivel serkenti az agy vér- illetve oxigénellátását, azaz javítja az agy működését.

Dr. Knoll Zsolt, a klinikai vizsgálatokban részt vett orthopéd sebész szakorvos a Sensolite alkalmazással kapcsolatban elmondta: „Fenyő Márta megkeresésére változatos kórismékkel számos beteget küldtem a Sensolite polarizáltfény-terápiás ágy tesztelése céljából. A betegek szóbeli és írásos beszámolója, valamint saját vizsgálataim alapján elmondható, hogy a korai tapasztalatok a Sensolite készülékkel jók csonttörés röntgennel igazolt átépülésében (felére csökkent rehabilitáció), rheumatoid artritisz fellángoló fázisában a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos fertőzés lefutásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis fellángoló fázisának csillapításában, klinikailag igazolt, elhúzódó lábszárfekély gyors behegesítésében (negyedre csökkentett időtartam), ínhüvely gyulladás gyógyulási időtartamának felére csökkentésében.”

Tapasztalatok a polarizált fénnyel

Korábbi kutatások bizonyították, hogy a polarizált fénnyel kezelt sebek, krónikus fekélyek gyógyulni kezdtek. A kutatók a polarizált fénnyel a szervezet védekező mechanizmusait serkentették, és azt tapasztalták, hogy az immunitásért felelős folyamatokat a Sensolite fénye is jelentősen hatékonyabbá tette. A sejtes védekezés jelentősen fokozódott a fénykezelést követően. A baktériumok bekebelezéséért felelős fehérvérsejtek (neutrophil granulocyták) a polarizált fény hatására aktívabbá váltak. A vizsgálatok során készült mikroszkópos kép bizonyította, hogy a polarizáltfény-kezelést követően más, a sejtfalókon kívüli fehérvérsejtek – limfociták, monociták, eozinofil sejtek – száma is jelentős mértékben gyarapodott. Az eljárás segítségével a sejtes védekezésen kívül a magasabb szintű (humorális) védekezést is sikerült stimulálni. Összességében tehát a polarizált fénnyel a szervezet saját, természetes védekezőképességét sikerült magasabb szintre emelni.

Kutatások a rosszindulatú elváltozások területén

Állatok kezelése során igazolódott a polarizált fény jótékony hatása a rosszindulatú elváltozások területén is: meglepő eredmény mutatkozott például rosszindulatú daganatok kezelésénél egerek esetében. A kutatók két, egymástól független egércsoporton végezték el vizsgálataikat. Mindkét csoport egyedei Ehrlich ascites tumort hordoztak szervezetükben. Az egyik egércsoport lépét kezelték polarizált fénnyel és azt tapasztalták, hogy a daganat növekedése leállt. Később a fénnyel kezelt egércsoport szeparált vérszérumából kis mennyiséget naponta bejuttattak a másik, polarizált fénnyel nem kezelt egércsoport egyedeinek szervezetébe. Azt tapasztalták, hogy ennek köszönhetően a rosszindulatú folyamat leállt a kezeletlen csoport esetében is. A vizsgálati eredmények alapján kiderült, hogy a fénnyel kezelt állatok vérszérumában olyan anyag termelődött a polarizált fény hatására, mely a rosszindulatú folyamat progresszióját leállította.

További információk a www.sensolite.hu oldalon olvashatóak.

www.egeszsegkalauz.hu

 
< Előző   Következő >
Advertisementkazmereshuba274.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés