Skip to content
Világszínvonal hírek:
Egyre több külsős orvossal kénytelenek szerződni a kórházak PDF Nyomtatás E-mail
2016. February 19.

ImageSaját munkatársaikkal nem tudják ellátni az ügyeleteket, és drága diagnosztikai eszközök vásárlására, üzemeltetésére sincs pénz. 

A magyar kórházak egyre nagyobb számban kénytelenek külsős orvosokat igénybe venni a betegellátás biztosítására – írja a Magyar Idők. A közreműködői szerződések száma a 2013-as 7200-ról 2014-re 8800-ra nőtt, a kifizetett díjak 39 milliárdról 44 milliárdra emelkedtek.

A kormánypárti lap szerint a közreműködői szerződéseknek két típusa van, az egyiket valamilyen szolgáltatásra, a másikat orvosokkal kötik. A kórházak számos esetben nem tudnak megvásárolni és működtetni nagy értékű diagnosztikai eszközöket, valamint gyakran képtelenek az ügyeleteket is saját munkatársaikkal ellátni.

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ adatai szerint 2014-ben 2,6 milliárd forintot fizettek ki közreműködői díjként ügyelet ellátására. A leggyakrabban belgyógyász, aneszteziológus, sebész, patológus, traumatológus, szülész-nőgyógyász, bőrgyógyász, csecsemő- és gyerekgyógyász, kardiológus, pszichiáter, fül-orr-gégész és sürgősségi szakemberek külsős foglalkoztatására volt szükség. 

 
< Előző   Következő >
Advertisementkazmereshuba278.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés