Skip to content
Világszínvonal hírek:
Életmentő debreceni egyetemisták: tudták, tették PDF Nyomtatás E-mail
2016. April 15.

ImageÚjraélesztett egy idős asszonyt a Debreceni Egyetem két agrármérnök hallgatója szerdán. 

Hazafelé tartottunk az órák után, amikor észrevettük, hogy egy idős néni fekszik a járdán a Tüdőgondozó előtt. Odasiettünk, hogy segítsünk neki, ekkor láttuk, hogy nincs eszméleténél, az orrából vér szivárog és a szája is lila. Oldalra fektettem, majd próbáltam kitapintani, de nem volt pulzusa, ezért az elsősegélynyújtó tanfolyamon tanultakat felidézve elkezdtem az újraélesztést – mesélte az unideb.hu-nak Katona István. Eközben csoporttársa, Gémesi Imre hívta a mentőket, s a kihangosított mobilkészüléken keresztül a diszpécser is segítette a fiatalokat.

A két gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgatóhoz ekkorra megérkezett a Tüdőgondozó orvosa, aki átvette a szívmasszázst, majd hoztak egy defibrillátort, s azzal folytatták az újjáélesztést. Az idős asszonyt végül a kiérkező mentők látták el, akik a Klinikai Központ sürgősségi intenzív osztályára szállították, ahol azóta is kezelik.

Az életmentő eset kapcsán Katona István elmondta: korábban nem került még ilyen helyzetbe, s csak a tanfolyamon tanultak és a televízióban látottak alapján próbált segíteni az idős néninek. 

 
Következő >
Advertisementkazmereshuba099.jpg
Megnézem

Még több képregény!Online TV nézés


Copyright vEsti24

Egészségügyi hírek

Hasznos tudnivalók

Aktuális időjárás >
Menetrendek >
Műsorok >
Térképek >
Tudakozó >
Valutaváltó >
Műholdkép

Kérdezzen bátran!

Keressen minket!


Betegjogi-Jogi-Biztosítói-Szakértői-Perstratégiai konzultációs iroda

MonaPhone

Ingyenes internetes videóbeszélgetés a regisztrált felhasználóink részére
MonaPhone 2.2 letöltés