Vilagszinvonal
Rákos betegségek megelőzése

Rákos daganatok kialakulásának megelőzésére szolgáló specifikus ételeink és fűszereink.

Avokádó-főleg májrák de általános rákos megbetegedések megelőzésére.

glutathiont tartalmaz egy erős antioxidánst ami hozzákötődik a szervezetben levő, daganatos folyamatokat elindító szabad gyökökhöz, amellett a belekben gátolja a káros zsírok felszívódását. Kálium és beta karotin tartalma magas, szuperételnek is nevezik.

Brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó-mellrák, bél és végbélrák, tüdőrák megelőzésre.

Kémiai hatóanyaguk az indole 3-carbinol ami a mellrákot okozó esztrogént átalakítja védelmet nyújtó esztrogénné. Brokkoli szintén tartalmaz egy pytho kémiai anyagot sulporaphent aminek a tüdőrák megelőzésében nagy szerepe van. Szintén ez a csoport luteinben és zeaxantinban-antioxidánsok-gazdag amik általános rákmegelőzők.

Sárgarépa, édesburgonya-tüdő, száj, torok, gyomor, bélrendszeri, húgyhólyag, prosztata, vese és mellrák megelőzésére.

Béta karotint és falcarinolt tartalmaz ami gátolja a daganatos sejtek kialakulását, a meglevő sejtek növekedését mérvadóan lassítja. Ellentétben aszintetikus béta karotinnal ami magas dózisban rákos daganatok kifejlődését okozza, a sárgarépa fogyasztása előnyös, főleg nyersen amiből 2-3kg fogyasztása naponta válthatja csak ki a daganatos sejtek növekedését. 1-2 sárgarépa naponta védő hatású.

Chilli és jalapeno paprika-gyomorrák megelőzésére.

Capsaicint tartalmaz ami az ételekben levő, gyomorrákot okozó nitrosaminokat közömbösíti.

Füge-általános rákmegelőző.

Benzadehyde tartalma miatt nemcsak megelőzésre de kezelésre is alkalmazott, csökkenti a daganat méretét, gátolja a daganatos sejtek növekedését, fejlődését. Amellett magas az A és C vitamin, kalcium, magnézium és kálium tartalma.

Lenmag-bélrák megelőző.

Lignant-erős antioxidán-tartalmaz ami gátolja a daganatos sejtek kialakulását. Omega 3 zsírsav tartalma védi a szív és keringési rendszert.

Fokhagyma-főleg gyomor és bélrendszeri daganatok megelőzése de az immunrendszer serkentésével általános rákmegelőző.

Allium tartalma serkenti az immunrendszer rákmegelőző munkáját, lebontja a rákos daganatokat okozó anyagokat a szervezetben.

Sötét szőlő, vörösbor-általános rákmegelőző.

Ellagic sav és resveratrol tartalma gátolja, közömbösíti a daganatos sejtek fejlődéséhez szükséges enzimeket.

Gombák(Shiitake, Maitake, Reishi)-általános rákmegelőzésre és kezelésre használatosak.

Immunerősítők, tartalmaznak polysaccharidokat főleg lentinant ami immunerősítő. Béta glucan tartalmuk gátolja a rákos sejtek osztódását. Thioproline tartalma serkenti az interferon képzést a szervezetben.

Diók, magok-általános rákmegelőzők.

Quercetint, antioxidánst tartalmaznak amik megállytják a rákos daganatok növekedését, osztódását. A Brazil dió a legmagasabb selenium tartalmú dió ami a prosztata rák megelőzéséhez szükséges.

Citrus gyümölcsök-általános rákmegelőzők.

Stimulálják a rákölő limphocitákat a vérben, szintén a rákos megbetegedéseket okozó anyagokat közömbösítik a szervezetben.

Papaya-főleg méh és petefészek rák de általános rák megelőzésre is használatos.

Magas C vitamin és folacin tartalmú, kiszűri a ételekből szervezetbe kerülő, daganatokat okozó nitrosaminokat.

Bogyós gyümölcsök-általános rákmegelőzők.

Magas vitamin, ásvány és antioxidáns-anthocyanins- tartalmuk védő hatással van rákos daganatok ellen.

Paradicsom-mell, prosztata, hasnyálmirigy, bélrendszeri rákos betegségek megelőzésére.

Lycopene-t tartalmaz egy fajta antioxidánst ami a szabad oxygént támadja meg-tudott rákokozó-a szervezetben.

Zöld levelű saláták-általános rákmegelőzésre.

Rozmaring-mell és bőrrák megelőzésre.

Méregteleníti a szervezetet, ételízesítésre használjuk.

Zöld, borsmenta, méhfű, menta, kakukkfű és zsája teák-gyomor, bélrendszeri, tüdő és májrák megelőzésre.

Polyphenol tartalma gátolja a daganatos sejtek osztódását, növekedését. 

Tumeric (curcuma) és oregánó-általános rákmegelőző.

Gátolja a COX-2-inflammációt és rákos daganatok kialakulását okozó enzim-hatását. Ételízesítésre használjuk. 

A Házi Tünetmagyarázó címmel megjelent könyvem tartalmazza az öregedés folyamatának lassítása részben a további tanácsokat.

Forrás: www.doktorszaboerika.com, Dr Szabó Erika ND