Vilagszinvonal
A kezdeményezésről

 

„Idősebb korban (65 év felett) a szív- és keringési betegségek számítanak vezető haláloknak, sajnos azonban a 65 évnél fiatalabb férfiak és nők halálozási aránya ebben a betegségcsoportban (is) jelentősen meghaladja mind az EU átlagot, mind pedig a Kelet-Közép-Európai országok átlagát.

Az összes halálozás 54 százalékát teszik ki a szív- és érrendszeri betegségek, míg 27 százalékban daganatos betegségek felelnek a halálozásért.

Emésztőszervi betegségek 8 százalékban, légzőszervi betegségek 4 , míg 7 százalékban felelnek a halálozásért külső okok (baleset, öngyilkosság). A haláloki struktúra viszonylag lassan változik, hosszabb időt figyelve mutatkoznak csak különbségek.”

(Szerző: WEBBeteg; Forrás: Oláh Dóra)

A „Szíves városok” kezdeményezés a fenti okok miatt született meg. Célunk egy olyan központi felület és egy ehhez kapcsolódó komplett egészségügyi program létrehozása, melynek segítségével egyrészről segítséget tudunk biztosítani a megelőzéshez az Önkormányzatok állampolgárai számára, másrészről egyenlő esélyeket ajánlhatunk fel minden egyes városnak és településnek az egészségügyi információk és a megelőzés tekintetében egyaránt.

Mindezeken kívül fontos feladatunknak tekintjük a kultúra támogatását, az összes megye sokszínű, változatos programokkal bíró kulturális életének bemutatását egyaránt, függetlenül az adott település vagy város lélekszámától.

Oldalunkhoz kellemes időtöltést, az információkhoz jó egészséggel való felhasználást, kulturális rovatunkhoz pedig vidám és büszke pillanatokat kívánunk!